INTERVIEW MET TISSAN VAN TLORDENZO

Home / Interviews / INTERVIEW MET TISSAN VAN TLORDENZO

INTERVIEW MET TISSAN VAN TLORDENZO

IMG_52752
Ik had een interview met een heel creatief jong designer, namelijk Tissan Lorenzo van TLordenzo. Toen ik van mijn broertje Flavio over hem hoorde, dacht ik ‘’hmm nice ‘’. Maar nadat ik hem zelf had gesproken dacht ik van ‘’deze 16 jarige jongen is een goed voorbeeld voor veel beginnende designers’’.

Ik ken veel mensen die een goed stijl hebben of leuke dingen kunnen maken maar bij hem is het anders. Hij heeft zijn doel nog niet bereikt maar hij weet wat hij aan het doen is en dat zorgt ervoor dat mensen in hem gaan geloven.

Tissan/Lorenzo :

Wie ben je/stel je voor ?
Tissan Ahmed lorenzo , 16 jaar woont in Hoofddorp. Mijn hobby’s naast kleding zijn nieuwe mensen meeten en het beste van mijn leven maken.

Hoe oud was je toen je erachter kwam dat je iets met mode wilde gaan doen?
Ik was 14 jaar toen ik mijn interesse toonde in mode en vroeg mijn moeder of ik de naaimachine, die in de kast stond, mocht gebruiken. Ik begon eerst met T-shirts bewerken. Nadat ik veel goede reacties had gekregen dacht ik hier wil ik mee doorgaan.

Wat was de reactie van mensen toen je hen vertelde dat mode jouw toekomst is? De meeste jongens willen immers voetballer of een zakenman worden.
Toen ik bezig was met T-shirts verkopen, was het nog niet mijn doel. Maar toen ik zag dat ik steeds beter werd, werd ik er blij van en mijn creatief bereik werd steeds groter. Toen zag ik in dat dit mijn toekomst zou worden.

Mijn moeder zag wat ik had gemaakt en was daar trots op. Zij staat volledig achter mijn droom.

Hoe ben je in aanraking gekomen?
Het begon allemaal bij mijn oma. Mijn oma was ermee begonnen en heeft de naaimachine aan mijn moeder gegeven en mijn moeder weer aan mij, dus het zit in de familie. Van hun heb ik de basis geleerd.

Hoe omschrijf jij de stijl van jouw designs
Unisex en japans, zo omschrijf ik mijn style. Nieuw en tijdloos.

Wat je maakt is dat een reflectie van je eigen stijl of maak je juist wat nu helemaal in is.
Ik vind het niet leuk om te maken wat nu in is want dan ben ik niet origineel.

Heb je een team waar je mee samenwerkt of doe je het helemaal alleen?
Ik maak mijn designs alleen maar werk samen met fotografen voor shoots. Binnenkort ga ik werken met producers, dansers en andere creatieve mensen. Maar dat is voor mijn nieuwe project dat er aan komt.

Ik werk graag samen met creatieve mensen die een toegevoegde waarde hebben.

Waar haal jij inspiratie van?
Ik kijk graag naar andere culturen en naar kunst buiten. Ik probeer wel zo weinig mogelijk naar bekende artiesten te kijken want dan raak ik mijn eigen stijl kwijt en ik wil juist dat ik iets maak met eigen stijl.

Komt het wel eens voor dat je geen inspiratie hebt, wat doe je dan? Je moet wel steeds met nieuwe dingen komen.
Zodra ik bezig ben kies ik een thema en probeer zo veel mogelijk over het thema te weten te komen en daardoor raak ik dan ook door meerdere dingen geïnspireerd.

Maar eerlijk gezegd is het mij nog niet overkomen dat ik inspiratieloos ben, want ik heb nog niet zo veel collecties gemaakt en ik zit nog vol met toffe ideeën.

BY TLORDENZO

BY TLORDENZO

Ik zie dat je veel basic  kleuren gebruikt heeft dat een bepaalde reden?
Ja omdat ik tijdloos wil blijven en ik kan mij ook beter verdiepen in basic kleuren.

Maar kan je wel met kleuren werken als het moet, zoals voor een artiest?
Ja, ik heb niet echt regels als ik iets voor iemand maak maar ik vind het wel belangrijk om een eigen twist te geven zodat mensen kunnen zien dat het door mij in ontworpen.

Wie zie jij als je grote voorbeeld?
Y-3 (Yohji Yamamoto), want hij is nu best oud maar als ik zie wat hij heeft neergezet, vind ik het heel tof. Zijn collectie is tijdloos want items van jaren geleden zou je nu nog kunnen dragen.

Zijn er ook merken hier in Nederland waarvan je denkt van ‘AIII WAT EEN DOPE MERK of DOPE DESIGNER’?
Eerlijk gezegd weet ik niets over de mode in Nederland. Ik volg ze ook niet op instagram want dat beïnvloed je en dan krijg je dat als inspiratie.

Als je een collectie mag maken voor H&M of voor Zara wie van de twee zou je dan kiezen en waarom?
Ik denk H&M, want ik vindt Zara echt overhyped. Zara’s collectie is gekopieerd van veel grote merken. Bij H&M gebeurt dit minder.

Draag je alleen maar je eigen ontwerpen of ook andere merken zoals  H&M of Zara enzo.(nee: waarom niet/ ja: welke merken draag je dan het liefst )
Een tijdje geleden droeg ik soms Zara maar nu draag ik het niet meer. Ik probeer alle merken in mijn kledingkast te laten verdwijnen en nu meer van mijn eigen kleding te dragen.

Wat is jouw styling tip en wat voor merken zou je anderen aanraden:
Ik raad anderen meestal Week Day (onderdeel van H&M) aan. Daar hebben ze originele kledingstukken maar wel gewoon goedkoop.

En bij H&M gewoon items kopen die niet herkenbaar zijn als zijnde H&M kleding.

TISSAN

TISSAN

Ik vind jouw style echt dope maar dat is omdat ik van aparte dingen houd. Maar klopt het dat je soms ook raar wordt aangekeken op straat door je stijl en de kleding die je maakt?
Dat gebeurt wel eens want ze zijn het niet gewend dus dan denken ze ‘wat heeft hij nou aan’.

Hoe ga je daarmee om?
Ik probeer het zo veel mogelijk te vermijden en aan de andere kant zie ik het ook als compliment.

Er zijn nog veel jongeren die ook graag designers willen worden. Wat voor tips kun je anderen geven die ook graag een merk willen beginnen?
Begin zo veel mogelijk met informatie zoeken en je goed erin te verdiepen. Blijf doorgaan en laat je niet negatief beïnvloeden door anderen maar blijf gewoon doorgaan.

Wat ook belangrijk is dat je zo origineel mogelijk blijft.

Is het moeilijk en kost het veel tijd ?
Als je het eenmaal weet is het niet meer moeilijk maar het kost wel veel tijd.

Soms duurt het 6 uur lang voor een T-shirt en voor een vest kan het wel 10 uur duren. Hoe langer ik ermee bezig mee ben hoe meer waarde ik er aan hecht.

Verkoop je ook je items online?
Ik verkoop op aanvraag want ik heb nog geen website. Voorlopig ben ik blij hoe ik het nu heb maar wil later wel uitbreiden.

Voor de mensen die je graag willen volgen op Social Media, waar kunnen ze je vinden?
@Tlordenzo is mijn Instagram.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

ultra-music-festival1Chicken-Salad-Sandwich-BLT